Arriba el pessebre, els regals i, sobretot, els àpats calòrics amb sobretaula. Durant el Nadal tenim més temps lliure, és moment de descansar, però també és important no abandonar l’activitat física. Us oferim un recull de consells per prevenir l’augment de pes i millorar el benestar…
I recordeu que el WIN continua obert! Consulteu els horaris d’aquestes vacances.

Cada persona és un món i cada casa celebra el Nadal a la seua manera, però entre Nadal i Reis és fàcil que consumim al voltant de 1.000 calories diàries més de les que necessitem. En el millor dels casos això es tradueix en un augment de pes, d’entre 1 i 2 kg a la setmana. Però no us desespereu: hi ha petits consells per compensar-ho:

Àpats saborosos però equilibrats. Trieu productes locals i de temporada. Eviteu els aliments que aporten molts greixos. Ajusteu racions i procureu combinar els plats més pesats amb altres de més suaus i prioritzeu la fruita com a postres (la pinya o la papaia són bones opcions). Presenteu els dolços en porcions menudes i no els deixeu damunt la taula durant tota la celebració.

Modereu el consum d’alcohol. Una copa de vi pot contenir fins a 100 calories. Per això és recomanable començar els àpats bevent aigua, deixar el vi per al plat principal i reservar la copa de cava per al brindis final. Després dels àpats, opteu per infusions d’herbes, que us ajudaran a fer la digestió.

Respecteu totes les menjades. Si no esmorzeu el dia de Nadal perquè creieu que ja menjareu prou per dinar, l’únic que aconseguireu és seure a taula amb més gana i menjar més. Cal intentar fraccionar la ingesta diària en cinc àpats per a no alterar el dejuni amb els menjars abundants. És bo tenir uns valors constants de glucosa, en cas contrari el cos buscarà compensar-los en l’àpat següent.

El Nadal dura un dia… i Reis, també. Entre Nadal i Reis hi ha, com a molt, mitja dotzena de celebracions amb àpats que acostumen a ser més abundants. No és qüestió de renunciar-hi, però per compensar-ho, la resta de dies no festius cal prioritzar una alimentació més vegetal (amb fruita o verdura del dia), llegums, arròs i peix.

No oblideu fer exercici. L’única manera de compensar els excessos alimentaris és cremar les calories a través de l’exercici. És cert que no cal complir fil per randa les rutines habituals del gimnàs, però això no vol dir que us n’oblideu completament. Excepte els dies festius, el WIN estarà obert (consulteu-ne els horaris). A més, podeu aprofitar les sobretaules per sortir a passejar, jugar amb els petits de la família o fer alguna escapada amb bicicleta.

 

L’equip del WIN us desitja bon Nadal amb salut i moderació!
I un any 2020 ple de bons propòsits!