Aquest dissabte, 1 de desembre, a partir de les 10 h, la nova piscina del WIN Complex Esportiu Tortosa s’estrenarà en competició oficial. Serà en el Campionat Comarcal de Natació del Baix Ebre, la primera prova del calendari dels Jocs Esportius Escolars del Baix Ebre, on estan convocats nadadors i nadadores prebenjamins, benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils.

Amb la nova instal·lació es milloraran diversos aspectes organitzatius, com el fet de poder utilitzar un major nombre de carrers, l’ampliació dels espais comuns o per exemple la perfecta visibilitat de què gaudirà el públic des de la graderia per seguir el desenvolupament de les sèries.

Campionat Comarcal de Natació del Baix Ebre

El Campionat Comarcal de Natació del Baix Ebre consta de tres jornades: aquesta primera de l’1 de desembre, el 23 de febrer a l’Ametlla de Mar, i la tercera i última a Tortosa el 23 de març de 2019. Com en anys anteriors el campionat mantindrà la particularitat que tots els participants han de nadar en tots els estils convocats.

Així, en aquestes edats de formació el resultat final s’obté de la suma dels temps de les proves en lliures, esquena, braça i papallona, i d’acord amb les diferents distàncies programades. Els prebenjamins i benjamins naden distàncies de 25 metres per prova; els alevins, 50 metres, i els infantils, cadets i juvenils, 100 metres. La classificació es fa en funció de la categoria i fent prevaldre sobretot el fet d’haver competit en el màxim d’estils possibles. Dissabte 1 de desembre les proves que faran seran esquena i lliures. A partir dels resultats del comarcal s’establiran els classificats per participar en la final territorial dels Jocs Esportius prevista per al mes d’abril també a Tortosa.

La competició està organitzada pel Consell Esportiu del Baix Ebre, amb el suport tècnic del Club Natació Tortosa i Tortosa Esports, i forma part del programa dels Jocs Esportius Escolars del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Aprofitant aquesta jornada també es farà una competició oberta per a la resta de nadadors federats.

*Us informem que com a conseqüència d’aquesta competició, dissabte els usuaris no podran accedir a la piscina fins a les 12.30 h. La resta d’instal·lació tindrà el mateix funcionament i es podrà utilitzar la sala de fitness en l’horari habitual.