El pròxim dilluns 12 de novembre entraran en funcionament les noves instal·lacions esportives municipals de Tortosa: WIN Complex Esportiu. El nou edifici, que utilitza energies alternatives que adapten l’espai als criteris de sostenibilitat i estalvi energètic, està format per un únic volum de dos plantes que integra tot el programa funcional, amb uns espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. Per a la construcció s’han adoptat solucions constructives que optimitzen l’execució i els costos.

El projecte finalitza, d’aquesta manera, la primera fase d’execució, que ha inclòs la piscina, les quatre sales de fitness, spinning i activitats dirigides, el conjunt de vestidors de grups i la zona de serveis comuns: entrada-recepció, vestidors tècnics-àrbitres, graderies, espais de manteniment, magatzem i infermeria. A partir d’ara s’iniciarà la segona fase amb l’enderroc de l’actual piscina coberta i la posterior construcció del mòdul de vestidors col·lectius, la zona d’spa i quatre pistes de pàdel.

La primera fase de les obres s’ha articulat al voltant de la piscina, formada per dos vasos. El principal disposa de 10 carrers d’entrenament de 25 x 20 m, amb una profunditat d’1,80 m, amb l’objectiu d’acollir cursos i oferir la possibilitat d’accés lliure amb la garantia que els abonats disposin de carrers reservats en tot l’horari d’obertura. La piscina petita, de 6 x 12,50 m i amb una profunditat màxima d’1,20 m, s’utilitzarà per a les activitats aquàtiques dirigides (aquagym, fitness aquàtic i aquacross) i per als cursos d’iniciació. Els dos vasos estan habilitats amb accessos per a persones amb dificultats físiques. Aquest espai disposa de grades amb una capacitat per a 400 persones.

En aquesta primera fase, la planta baixa també inclou quatre vestidors amb zona de dutxes, a banda dels dels àrbitres i monitors, l’entrada-recepció, el magatzem i la infermeria.

La segona fase s’iniciarà tot seguit i és previst que duri quatre mesos, durant els quals s’enderrocarà l’antiga piscina coberta. Inclourà una zona humida-wellness, un circuit d’aigües, bany de vapor sauna i dutxes bitèrmiques. Quan la zona d’aigües estigui finalitzada, connectarà pels passadissos interiors amb la piscina, però també per l’exterior a través d’una obertura que connectarà amb una zona enjardinada comuna. La planta baixa es complementarà amb quatre pistes de pàdel amb espai per a instal·lar-hi graderies desmuntables d’una capacitat de fins a 150 seients per a futures competicions. Aquesta segona fase també preveu dos nous vestidors a la primera planta.