Entreno a casa, la nova plataforma digital de WIN Complex Esportiu Tortosa per fer exercici des de casa

  • Els tècnics del complex esportiu municipal imparteixen sessions dirigides de diverses disciplines, adaptades a diferents segments de la població i a les seves necessitats a través del vídeos en obert per a tothom
  • La plataforma acull actualment classes dirigides, però vol ser una eina de continuïtat que pugui oferir una línia de serveis esportius online més enllà del confinament

 

24 d’abril de 2020. Des que el Govern va decretar el confinament per frenar l’expansió de la Covid-19, el WIN Complex Esportiu de Tortosa va haver de tancar portes. L’activitat del centre, però, no ha parat i, des de la primera setmana, els tècnics s’han mobilitzat per oferir, a través de les xarxes socials i de la web del WIN, noves alternatives per entrenar des de casa. La intenció del centre és donar viabilitat a la plataforma més enllà del confinament.

Davant l’augment de demanda de continguts digitals i en previsió d’un confinament que s’allargarà encara unes setmanes —no hi ha data clara de reobertura de les instal·lacions—, el WIN Complex Esportiu Tortosa ha decidit sistematitzar l’oferta de vídeos amb una nova plataforma digital integrada al web del centre esportiu. Amb el nom Entreno a casa, aquesta secció web allotja actualment un arxiu de 45 vídeos de sessions esportives i és d’accés obert per a tothom. Fins al moment, una mitjana diària de 350 persones estan accedint a les sessions a través d’aquesta plataforma, majoritàriament ciutadans de Tortosa però també d’altres municipis catalans i d’arreu de l’Estat.

Amb el desig d’oferir el millor servei online d’entrenaments, dia rere dia el personal del gimnàs treballa per adaptar les classes a les necessitats particulars del moment, així com a les dels diferents grups de població. En aquest sentit, hi ha sessions de disciplines tan diverses com abdominals, GAG, hit, ioga, spinning, streching o pilates, entre d’altres. Tanmateix, des d’aquesta setmana s’estan oferint classes dirigides a grups específics, com per exemple: sessions de tonificació per a embarassades, zumba kids, pensat perquè els més menuts de la família coneguin diferents tipus de coreografies i ball, o bé zumba en família, perquè les opcions d’activitats a casa no s’acabin. També s’hi han incorporat classes d’Activa’t per a gent gran, a més de sessions adaptades a diferents nivells, com ioga iniciació o ioga avançat.

Per poder ajustar encara més l’oferta d’aquestes classes dirigides el WIN ha obert un formulari digital on els usuaris poden fer propostes i recomanacions que el centre tindrà en compte de cara a noves activitats. Les classes estan disponibles tant a la pàgina web com a través dels perfils socials del centre a Facebook, Twitter i Instagram.

Aquesta plataforma sorgeix en un moment de necessitat evident amb les instal·lacions esportives tancades, però des del WIN Complex Esportiu de Tortosa hi ha una voluntat clara que aquestes sessions dirigides siguin només el principi d’una nova línia de serveis online esportius, que a hores d’ara s’estan planificant i que esperen molt aviat poder presentar.