Aquest dilluns, 4 de febrer, s’ha fet la presentació de la mascota dels World Sports Games Tortosa 2019 al WIN Complex Esportiu Tortosa, un dels espais centrals d’aquest esdeveniment internacional que tindrà lloc del 2 al 7 de juliol.

La mascota que servirà per promocionar aquesta cita esportiva és un disseny de la tortosina Mai Aguiló. A partir d’ara, l’alumnat de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Tortosa triaran el nom de la mascota entre els tres proposats: Cuca, Jota i Ballaruga.

La presentació de la mascota dels World Sports Games (WSG) ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, i el regidor d’Esports de Tortosa, Joaquín del Pino.

L’alcaldessa ha explicat que la mascota s’inspira en la tradició popular de la ciutat, ja que evoca una cucafera. A més del disseny que s’ha mostrat avui, la mascota també tindrà aplicacions personalitzades per a cadascun dels esports en competició. Roigé també ha detallat el procés que se seguirà per fixar-ne el nom: durant les pròximes dos setmanes es durà a terme un procés participatiu a les aules de 5è i 6è de primària de totes les escoles del municipi, perquè siga l’alumnat qui trie el nom de la mascota. Per a facilitar el tràmit, el Comitè Organitzador dels WSG ha establit una terna, d’entre la qual sortirà el nom definitiu: Cuca, Jota i Ballaruga.

Per la seua banda, el president de l’UCEC ha explicat que els preparatius avancen segons el ritme previst. A hores d’ara ja hi ha confirmada l’assistència de diverses delegacions, entre les quals, les de França (amb representació de la Catalunya Nord i d’Occitània), d’Israel o una de força nombrosa arribada de Mèxic. Segons ha explicat Domingo, també avança el treball per tancar el nombre de voluntaris que seran necessaris a cada seu de les competicions, gràcies a la implicació de clubs i entitats així com de la ciutadania.